VAGARY

Social Media Marketing και τα 5 οφέλη για την επιχειρήση σας!

Το μάρκετινγκ μέσω των κοινωνικών δικτύων (Social Media Marketing) είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη τάση στο μάρκετινγκ με 9 στις 10 επιχειρήσεις να τρέχουν κάποια μορφή διαφημιστικής καμπάνιας στα Social Media.

Το Internet είναι αναμφίβολα το κορυφαίο εργαλείο μάρκετινγκ των τελευταίων ετών και το Social Media Marketing είναι εδω για να εκτοξεύσει την επιχείρηση σας.

Όμως, τώρα περισσότερο από ποτέ, οι επιχειρήσεις αναγνωρίζουν τις τεράστιες ευκαιρίες που παρουσιάζονται με την παρουσία τους στο διαδίκτυο.

Οι διαφημιστικές καμπάνιες στα Social Media προσφέρουν πολλά πλεονεκτήματα προβολής των προϊόντων και των υπηρεσιών της επιχείρησης σας.

Τι είναι όμως το Social Media Marketing; Με απλά λόγια, είναι μια μορφή ηλεκτρονικού μάρκετινγκ που επικεντρώνεται κυρίως στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης όπως Facebook, Instagram, Twitter κ.α.

social-media-marketing

Τα βασικά πλεονεκτήματα του social media marketing τα οποία πρέπει να λάβετε υπόψιν για την αποτελεσματικότερη προβολή της επιχείρησης, των προϊόντων και των υπηρεσιών σας είναι:

Αναγνωρισιμότητα

Έχει αποδειχθεί ότι, η διαφήμιση μέσω των κοινωνικών δικτύων, αυξάνει την αναγνώριση της επιχείρησης και των προϊόντων της από το αγοραστικό κοινό.

Η τακτική παρουσία της επιχείρησης μέσω post και διαφημίσεων, σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook και το Instagram, δίνει τη δυνατότητα προσέγγισης των πελατών σε οικεία για εκείνους πλατφόρμα.

Αυτή η συνεχής αλληλεπίδραση δημιουργεί κλίμα αξιοπιστίας και εμπιστοσύνης μεταξύ πελατών και της επιχείρησης σας.

Μόλις οι πελάτες εξοικειωθούν με το εμπορικό σας σήμα, τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας είναι πολύ πιθανό να σας συστήσουν στους φίλους, στην οικογένεια τους και σε άτομα με κοινά ενδιαφέροντα αυξάνοντας έτσι την αναγνωρισιμότητα της επιχείρησης σας.

Brand Loyalty

Μια πολύ σημαντική παράματρος για την επιτυχία της κάθε επιχείρησης είναι να καταφέρει να χτίσει μια βάση τακτικών πελατών.

Οι νέοι πελάτες είναι πολύ σημαντικό κομμάτι, αλλά χωρίς loyalists (πιστούς πελάτες), τα ποσοστά μετατροπής της διαφήμισης σας σε πώληση θα ήταν από ελάχιστα έως ανύπαρκτα.

Η διαφήμιση στα Social Media δημιουργεί μια ανοιχτή πλατφόρμα υπηρεσιών όπου οι πελάτες μπορούν να εκφράσουν τις απόψεις και τα σχόλια τους για τις υπηρεσίες και τα προϊόντα που προσφέρονται.

Αξιολογώντας τις απόψεις των καταναλωτών, τα επίπεδα ικανοποίησης των πελατών αυξάνονται εκθετικά και μαζί με αυτά ενισχύετε η εμπιστοσύνη στην επιχείρηση σας.

Μεγαλύτερα ποσοστά πωλήσεων μέσω των διαφημίσεων

Η αυξημένη προβολή της επιχείρησης σας μέσω των διαφημίσεων στα Social media, έχει σαν αποτέλεσμα περισσότεροι πελάτες να επισκεφθούν τη σελίδα σας αυξάνοντας έτσι τις πιθανότητες να πραγματοποιήσετε πωλήσεις σε αυτούς.

Η πλειοψηφία των καταναλωτών σήμερα, είναι στα Social Media.

Έτσι Social media και διαφήμιση είναι δύο εργαλεία που πρέπει να χρησιμοποιούνται μαζί για να στοχεύσουν πιθανούς πελάτες σε πλατφόρμες όπως το Facebook και το Instagram.

Δεν ξέρετε πως να δημιουργήσετε μια οργανωμένη διαφημιστική καμπάνια στο Facebook και το Instagram; Επικοινωνήστε μαζί μας και θα σας προσφέρουμε ένα πλήρες πακέτο υπηρεσιών διαφήμισης στα Social Media.

Μειωμένα έξοδα Προβολής και διαφίμισης

Σε σύγκριση με το συμβατικό μάρκετινγκ, το Social Media Marketing δεν απαιτεί μεγάλη χρηματική επένδυση.

Με μια καλά οργανωμένη προωθητική καμπάνια, μια επιχείρηση μπορεί να ελαχιστοποιήσει τα έξοδα διαφήμισης της με ένα σημαντικό περιθώριο κέρδους.

Είναι γεγονός πως καθώς το επιχειρηματικό τοπίο εξελίσσεται, οι παραδοσιακές μέθοδοι προβολής και διαφήμισης αρχίζουν να ξεθωριάζουν προς όφελος μεθόδων που απαιτούν λιγότερους πόρους. Μάθετε πώς θα το εκμεταλλευτείτε προς το συμφέρον σας.

Ως εκ τούτου, η χρήση των Social Media  για την εμπορεία προϊόντων και υπηρεσιών Online είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος μείωσης των λειτουργικών εξόδων των επιχειρήσεων.

Καλύτερη κατάταξη στις μηχανές αναζήτησης

Ενώ μια σελίδα Social Media δεν βελτιώνει ακριβώς την κατάταξη σας στις μηχανές αναζήτησης, η σελίδα σας σίγουρα θα έχει περισσότερη επισκεψιμότητα.

Οι περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν Google, DuckDuckGo, Bing ή άλλες μηχανές αναζήτησης για να βρουν τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες που τους ενδιαφέρουν.

Εάν η επιχείρησή σας χρησιμοποιεί τα Social Media ως εργαλείο προώθησης, είναι πιθανό ότι θα εμφανιστεί στα κορυφαία αποτελέσματα αναζήτησης ενός σχετικού προϊόντος ή υπηρεσίας.

Ο συνδυασμός Social Media Marketing και Search Engine Optimization tools (SEO) είναι μια άριστη στρατηγική προώθησης λόγω της ικανότητάς τους να οδηγούν περισσότερούς πελάτες στην επιχείρηση σας και να επιτυγχάνουν υψηλότερες ταξινομήσεις στις μηχανές αναζήτησης.

Η διαφήμιση στα Social Media είναι πλέον η αγαπημένη επιλογή μάρκετινγκ για πολλές νεοσύστατες επιχειρήσεις και οργανισμούς παγκοσμίως.

Αυτό οφείλεται στην ευκολία χρήσης ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook και το Instagram για την πώληση προϊόντων και υπηρεσιών.

Τα αποτελέσματα είναι σχεδόν πάντα άμεσα, γεγονός που επιτρέπει στις εταιρείες να εκτιμήσουν την αποτελεσματικότητα των εκστρατειών μάρκετινγκ τους.

Το Social Media Marketing έχει γίνει αναπόσπαστο μέρος κάθε εκστρατείας μάρκετινγκ. Είναι μια μεγάλη ευκαιρία για αύξηση των πωλήσεων, ελαχιστοποιώντας το κόστος.

Μη χάνετε χρόνο! Επικοινωνήστε μαζί μας και μάθετε πως μπορείτε και εσείς να ξεκινήστε την πρώτη σας διαφίμιση στο Facebook και το Instagram.

Share our post